De 5 leukste drankspellen voor jongeren

Drankspellen zijn een populaire manier voor jongeren om samen te komen en te feesten. Ze zijn een geweldige manier om de sfeer op te krikken en mensen aan te moedigen om samen te lachen en te ontspannen. Drankspellen zijn zo populair onder jongeren omdat ze de sociale dynamiek veranderen en mensen uit hun comfortzone halen. Bovendien zijn de spellen vaak snel, eenvoudig en niet te duur om te spelen. Hieronder zullen we 5 van de meest populaire drankspellen bespreken die bij jongeren in trek zijn.

  1. “Kings” of “Circle of Death” Deze klassieker van een drankspel wordt gespeeld met een pak kaarten en een grote groep mensen. De kaarten worden geschud en in een cirkel op tafel gelegd, met de koning bovenop. De spelers nemen elk hun beurt om een kaart te trekken en de daaropvolgende actie uit te voeren die is vastgesteld door de groep (bijvoorbeeld het drinken van je eigen drankje als je een aas trekt).
  2. “Never Have I Ever” Dit spel wordt gespeeld door iedereen om de beurt iets te zeggen dat ze nooit hebben gedaan, gevolgd door de woorden “Never have I ever…”. Iedereen die het gezegde wel heeft gedaan, moet een slok nemen van hun drankje.
  3. “Drunk Jenga” Dit is een variatie op het traditionele Jenga-spel, waarbij elke blok een opdracht of regel bevat die uitgevoerd moet worden voordat het blok wordt verwijderd. De opdrachten kunnen variĆ«ren van drinken tot dansend met een andere speler of zelfs een belofte voor de rest van de nacht.
  4. “Flip Cup” Een klassiek teamsportdrankje, Flip Cup is een wedstrijd waarbij teams van twee tegenover elkaar staan en proberen hun drankjes het snelste te drinken en dan hun bekers om te gooien. Het eerste team dat alle bekers omgooit, wint de wedstrijd.
  5. “Quarters” Een eenvoudig spel waarbij een kwartje wordt geworpen in een glas of beker. De persoon wiens worp het meest gewaardeerd wordt, kiest iemand om te drinken. Bij elke ronde wordt het steeds moeilijker om het kwartje in het glas te gooien, dus het spel kan leiden tot een leuke competitie en een hoop gelach.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het drinken van alcohol altijd met verantwoordelijkheid moet worden gedaan. Het is ook altijd raadzaam om bewust te zijn van de wetten en regels in de plaats waar je bent en te zorgen dat je op een veilige manier feest. Drankspellen zijn bedoeld om plezier te hebben en te ontspannen met vrienden, maar het is belangrijk om te zorgen dat dit op een verantwoorde manier gebeurt.

De bovengenoemde drankspellen zijn slechts een paar voorbeelden van de vele spellen die er bestaan. Er zijn nog veel meer spellen te vinden die gespeeld kunnen worden met drank. De belangrijkste factor is dat men zich amuseert en zich veilig voelt. Zoals eerder aangehaald, kunnen drankspellen een geweldige manier zijn om de sfeer op te krikken en mensen aan te moedigen om samen te lachen en te ontspannen. En, zoals altijd, drink met verantwoordelijkheid.